Nieuws


Hieronder leest u het laatste nieuws van Praktijk voor fysiotherapie Piels.

07-03-2018   Op 14 maart 2018 starten wij met groepstherapie voor ParkinsonpatiŽnten in de gymzaal van de Deken Wehmeijerschool te Velddriel. Onze praktijk is gespecialiseerd in behandelen van ParkinsonpatiŽnten en aangesloten bij Parkinsonnet. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

20-02-2018   In 2017 en 2018 volgde Hans Piels een aantal cursussen voor het behandelen van duizeligheid. Duizeligheid is een veel voorkomend probleem waarbij fysiotherapie in een aantal gevallen zeer effectief is. Met name de behandeling van BPPD (of BPPV) reageert goed op fysiotherapie.

20-02-2018   Vanaf januari werkt Vera weer drie dagen per week. Ze is hersteld van haar blessure.

09-12-2017   De werkdagen van Vera Sprong zijn veranderd. Voortaan werkt zij op dinsdag, woensdag en donderdag (en niet meer op vrijdag). Momenteel werkt ze beperkt i.v.m. gebroken middenhandsbeentje.

09-12-2017   Vera Sprong is dit najaar gestart met de driejarige opleiding manuele therapie aan de SOMT.

19-05-2017   Onlangs heeft Vera Sprong de cursus/opleiding dry needling gevolgd. Deze behandelmethode wordt nu ook in onze praktijk toegepast.

Dry needling, soms ook intramuscular stimulation (IMS) genoemd, is een methode waarbij een acupunctuurnaaldje in een myofasciale triggerpoint van een spier wordt geplaatst. Er ontstaat dan een 'local twitch respons' (minimale verkramping in de spier), waardoor de spier direct zal gaan ontspannen. De behandeling wordt onder andere toegepast bij myofasciale problemen die zich uiten in stijfheid en pijn in spieren. De methode is ontwikkeld in de jaren zeventig van de twintigste eeuw door de Canadese arts C. Chan Gunn. In Nederland wordt de behandeling uitgevoerd door fysiotherapeuten en is in 2007 door het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie opgenomen in het beroepsprofiel.

18-05-2017   Vera Sprong maakt sinds januari jl. onderdeel uit van ons team. Annelies is sindsdien nog ťťn dag per week verbonden aan de praktijk. Zij werkt op maandagen; Vera op dinsdagen, woensdagen en vrijdagen.

06-12-2016  Onlangs heeft Bart de Leeuw zich aangesloten bij het Schoudernetwerk Zuidoost-Nederland. Hij heeft hiervoor de vereiste cursussen gevolgd.

25-10-2016  Op 23 oktober jl. is Annelies moeder geworden van een gezonde dochter met de mooie naam Elise. Moeder en dochter maken het goed. Klik hier voor het geboortekaartje.

23-07-2016  In verband met vakantiewaarneming voor Bart de Leeuw en zwangerschapsverlof van Annelies Piels komt vanaf eind augustus 2016 de pas afgestudeerde Vera Sprong waarnemen.

23-07-2016  Annelies Piels komt na haar zwangerschapsverlof (begin januari 2017) voor ťťn dag per week terug. Zij zal zich dan alleen nog bezig houden met haar specialisatie sportfysiotherapie en, vanuit haar deelname aan het CVA- en Parkinson-netwerk, met onze neurologische patiŽnten. Verder gaat Annelies vanaf januari 2017 drie dagen per week les geven op de Fontys-opleiding fysiotherapie te Eindhoven.

07-12-2015  Wij zijn trots dat de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in de Sportgezondheidszorg tijdens haar jaarcongres onze medewerkster Annelies Piels verkoos tot het Talent van het Jaar 2015 op het gebied van sportfysiotherapie. Wij feliciteren Annelies met deze bijzondere uitverkiezing.

Annelies kreeg deze prijs dankzij haar onderzoek naar het fenomeen 'springersknieklachten'. Dit onderzoek verrichte zij bij het Sportmedischcentrum van het Jeroen Bosch Ziekenhuis te 's-Hertogenbosch.

Binnenkort leest u op deze site meer over nieuwe mogelijkheden binnen onze praktijk op het gebied van sportfysiotherapie.

10-10-2015  Annelies Piels is geslaagd voor de Master sportfysiotherapie. Ze volgde de opleiding aan de SOMT te Amersfoort. Ze is nu opgenomen in het landelijke register van sportfysiotherapeuten en dus de specialist op het gebied van sportblessures.

18-09-2015  Bart de Leeuw is onlangs geslaagd voor de Master of Science Manuele Therapie aan de Universiteit van Brussel (in samenwerking met de SOMT†te Amersfoort).